Visst kan killar sminka sig

Något som blir allt vanligare är att den naturliga gränsen mellan vad som är manligt respektive kvinnligt suddas ut mer och mer, det som bara var för killar för kan användas av tjejer och tvärt om – så varför inte även smink?

borstar sminkAtt vara kille och använda smink kanske inte är något man trodde hörde till vanligheterna, men sanningen är att det är allt vanligare att även killar sminkar sig. Dock syns killar inte på samma sätt i sminkbutikerna såsom kvinnor gör och det är nog för att de flesta killar beställer hem sina produkter från nätet såsom hos Fyndiq på https://fyndiq.se/halsa-skonhet/smink/ eller någon annan sajt där det finns ett stort urval. Något som man dock bör göra innan man beställer något är att ha ordentlig koll på vad man ska köpa innan man klickar hem något, för visst finns det produkter som är tillverkade för män, men det finns mycket mer som är riktat till tjejer att välja bland – och när det kommer till smink spelar detta egentligen ingen roll.

Vad ska man tänka på när man sminkar sig?

Enligt en artikel i magasinet King som riktar sig till män finns det en del saker som man ska hålla i minnet när man som kille handlar smink och skönhetsprodukter. Bland annat ska man undvika produkter med skimmer eller glitter i eftersom att det får både killar och tjejer att se aningen glansiga ut och risken är att det syns att man bär smink. Hemligheten är nämligen att man ska sminka sig på ett sätt som gör att det inte syns att man har smink på sig. Ett perfekt tips för att bara få ansiktet att se lite piggare ut är att använda en enkel bronzer, vilket är en fuktighetskräm som ger färg utan att täcka.

Varför handla smink på nätet?

Den främsta anledningen till att handla smink på nätet är för att det faktiskt blir billigare så. Enligt ett test som Göteborgs-Posten genomförde i höstas visade det sig att nästan alla varor som de jämförde gick att hitta billigare online än i butik, och det gäller att surfa runt för att hitta det billigaste priset. Men på en sajt såsom Fyndiq finns mer än bara smink, så om man kanske behöver lite nya träningsmaskiner eller kanske en ny kaffebryggare kan man handla alltsammans på en och samma gång, så slipper man flera fraktkostnader.

Scroll to top