Fler och fler skönhetsprodukter för män

Utbudet av skönhetsprodukter för män är större än någonsin. Det beror på flera olika saker, men det går inte att bortse från inflytandet från ett land som ligger långt borta, och som påverkar oss allt mer.

I Svenska Dagbladet svarar ”Stilombudsmannen” Fredrik af Klercker på en fråga från en tjej, vars pojkvän har nallat av hennes puder och foundation. Är detta okej? Ja, det tycker af Klercker.

Kille sminkar sigÖver lag har det blivit betydligt mer accepterat att sminka sig, även om man är man, de senaste åren. Inspirationen tycks till viss del komma från landet som inspirerar oss mer och mer, på alla möjliga områden: Sydkorea. I landet skiljer sig skönhetsidealet en aning från i väst – som i många andra länder i Östasien är det fint att vara blek. I Sydkorea gör de flesta killar militärtjänst, och de långa dagarna utomhus gör att många blir storkonsumenter av fuktighetskrmer. I Sydkorea gör de flesta killar militärtjänst, och de långa dagarna uämer med solskyddsfaktor. Det finns också produkter att använda inför permission, med namn som Extreme Power Military Mask. De flesta fortsätter med hudvårdsrutinen när de sedan börjar jobba, skriver SvD.

Många sydkoreaner har egna kanaler på Youtube, där de delar med sig av smink- och skönhetstips. Som alla föräldrar vet är Youtube i allmänhet stort bland dagens barn, och många tar också efter de sminktips som de sett online. Det är inte bara sydkoreaner som är stora på Youtube inom detta område, utan det finns även flera svenskar. En av dem är Nathalie Starcevic, som också betonar att man som Youtuber har ett ansvar.

Sminktips för killar

Hur ska man då sminka sig, om man är kille. Emma Cormery, make up-artist i Strängnäs, ger följande råd:

De viktigaste produkterna är foundation, concealer och puder, vilket ger ett naturligt utseende och neutraliserar mörka partier runt ögonen. Om ansiktet känns platt efter detta kan du välja puder som är lite mörkt och matt, för det ger mer djup.

Vill du ha mer effekt kan du arbeta med ögonen. Genom att färga ögonbrynen får du ett bättre helhetsintryck, säger Emma Cormery. Neutral, ljus skugga på ögonlocket gör att du ser piggare ut.

Scroll to top