Våga känn efter

Vad många män verkar vara oroliga över är att våga känna efter. Ibland kan man undra vad de är rädda för att finna – sina känslor som gör de mänskliga?

726527-businessman-headacheNär det kommer till känslor så är det något som både män och kvinnor bär på, utan känslor skulle inte vår samhälle utvecklas och gå framåt utan vi skulle helt vara isolerade i oss själva och inte kunna interagera med andra människor då vi skulle ha svårt att förstå dem. Vi har tidigare skrivit om män och känslor och hur det ibland kan känna att de måste lägga band på sig själva genom att trycka undan sina känslor och inte våga uttrycka sig – detta när det kommer till kärlek och begravningar samt andra känslomässiga stunder. Varför är det just så, jo, för att män inte blivit fostrade till att prata om sina känslor.

Män i utveckling

Nu finns det en kurs som riktar sig till yngre och medelålders män i olika chefspositioner att komma i kontakt med sina känslor för att både bli en bättre chef, men även för att bli en bättre människa. På kursen talas det ingenting om löner eller titlar utan det är uteslutande fokusering kring känslor och genusvetenskap. Vad man kan hoppas på är att dessa kurser kommer skapa ringar på vattnet och föra med sig att kursdeltagarnas syn förändras och att de kommer att sprida kunskapen vidare. För, ingenting i världen är ju vackrare än när man har kontakt med sina känslor och vågar släppa taget.

Självklart behöver man inte gå på en kurs för att lära sig komma i kontakt med sina känslor. Men det handlar om att man ska öva och att känna. Öva kan man göra framför spegeln genom att tala högt, och känna kan man göra när man ligger i sin säng innan man ska gå upp eller gå och lägga sig. Genom att jobba med sig själv och känna efter kommer man att successivt märka skillnaden och bli mer öppen för vad världen har att ge genom att man kommer att känna mer.

 

Scroll to top