Så hittar du som ungkarl bästa tvättmaskinen

Att hitta en bra tvättmaskin är lite av en djungel. Men genom att analysera dina behov kan du hitta rätt tvättmaskin för din ungkarlslya. Det är fördelaktigt att hitta en tvättmaskin som förbrukar lite energi.

En tvättmaskin ska helst vara energisnål, hålla länge och vara skonsam mot kläderna. Kolla här om du vill ha förslag på olika tvättmaskiner som alla håller måttet. Det finns stora och små tvättmaskiner samt både topp- och frontmatade varianter i deras sortiment. Det bästa är att alla är mer eller mindre bra.

Välj tvättmaskin utefter behov

När du som ungkarl ska hitta en lämplig tvättmaskin till ditt hem är det bra om du börjar fundera över vilket behov du har. Om du tvättar kläder mer sällan kan det vara fördelaktigt med en tvättmaskin har en rymlig trumma. Tvättar du däremot mycket på kvällen kan det vara en fördel att prioritera en tystgående tvättmaskin för att inte störas. En liten tvättmaskin som passar ensamhushållet kan vara det perfekta för dig som ungkarl. När du har tagit reda på vad du har för behov är det lättare att hitta rätt modell.

Ha koll på energimärkningen

För att vara en miljövän och spara pengar är det en fördel att ha koll på energimärkningen på tvättmaskinen. Det är den som berättar hur energisnål tvättmaskinen faktiskt är. Genom energidekalen kan du får information om tvättmaskinens effektivitet, ljudnivå och energikonsumtion. Det är enkelt att se skillnad på det olika energiklasserna i och med den nya märkningen från 2021.

Nya innovationer för tvättmaskiner

Eftersom teknikutvecklingen gått framåt även för tvättmaskiner är det numer både lätta, miljövänliga och energisnåla. Om du vill tänka lite extra på miljön kan du välja en tvättmaskin med en hög centrifugeringshastighet. Ju högre varvtal desto torrare tvätt vilket minskar energiåtgången om du senare ska använda torktumlare.

Scroll to top