Överraska pappa med fina presenter

Älskade, finaste pappa. Att ge en present till din far på hans födelsedag, namnsdag, Fars dag eller bara för att han finns är bland det vackraste du kan göra. Även om pappa säger att han inte vill ha något är det djupt berörande för honom att få känna sig älskad och uppskattad, och med en fin, praktisk eller rolig gåva blir det pricken över i:et.

Samtidigt upplever många att det är svårt att köpa presenter till just pappa. Det händer därför lätt att han alltid får strumpor och slipsar, vilket i och för sig det inte är något fel på men samtidigt kan kännas lite uttjatat. Satsa heller på något mer personligt, lyxigt eller roligt som både blir en uppskattad gåva och ett kul minne. Det finns många bra presenttips till pappa online, där utbudet är större än i fysiska butiker och där finns större variation på priser. Har du inte så många slantar över är det ju ändå tanken som räknas och mottagaren kommer garanterat att bli glad. Några exempel på fina och innovativa pappa-presenter som du kan hitta online är:

  • Spel och Quiz om ämnen han gillar
  • Koppar med roliga texter
  • Set med speciella dofter som pappor uppskattar

Välj efter personlighet

Alla människor är olika – så även pappor. Har du en pappa som gillar att ta sig ett glas med kompisarna kan det vara kul att ge honom presenter som både är skämtsamma och användbara. Tuffa pappor gillar iskuber i stål formade som döskallar medan pappor som gillar öl garanterat kommer tycka att det är kul med en trälåda som det går att bära flaskor i eller ett örngott som föreställer bubblande ölskum. Kanske pappa har dragits med i den stora prepping-trenden där allt handlar om överlevnad undan krig eller zombies? Då kommer han garanterat att uppskatta en apokalypslåda innehållandes saker som ficklampa, eldstartare, batterier och tröstgodis. Har du en riktig gourmet-pappa? Då är det i stället bättre med ett presentset för ostbrickor, en ask med drinkrecept eller ett kul köksförkläde. Du kan välja och vraka bland hundratals produkter online och det är smidigt att beställa hem dem – med det sparar du både tid och energi istället för att irra omkring mellan olika fysiska butiker. Om du av någon anledning inte kan träffa din pappa på hans dag kan du enkelt skicka dem direkt till honom när du handlar online.

Gör pappa glad på hans stora dag

Det viktigaste av allt är naturligtvis att världens alla pappor ska bli glada och känna sig uppskattade. Det traditionella bruket att fira Fars dag har funnits i över 100 år och kommer ursprungligen från USA. År 1910 ville en dotter hylla sin pappa eftersom han efter sin hustrus bortgång lyckades ta väl hand om alla sina barn helt själv, och sakta men säkert började det sprida sig över kontinenten. Till Sverige kom traditionen ungefär 20 år senare och idag firas den alltid den andra söndagen i november. Förutom presenterna är det vanligt att också komma med tårta och blommor och även här går det att variera helt efter tycke och smak. Satsa gärna på ett visst tema – till exempel en eller flera presenter i matchande färger med tårtan eller med en kul text som återspeglas i alla gåvor.

Scroll to top