Är du med i årets Movember?

Ingen kan ha undgått den stora skäggtrenden som fått sitt eget liv och fortsatt att härja, i Sverige samt i många andra länder. Trenden stärks ytterligare av kampanjer som Movember, som pågår just nu. Projektet handlar om att uppmärksamma mäns hälsa och framförallt cancerformen som kan uppstå i prostatan hos män.

pexels-photo-24472-largeI Sveriges Radio kan en läsa om hur alla i ishockeylaget HV71 sätter sig i barberarstolen för att i inledningen av månaden raka ansiktet rent och sedan låta skägget växa fritt under hela november. Men vissa spelare har inte lika lätt att odla mustasch som andra, det hela handlar om medfödd skäggväxt.

”När Travis Garone och Luke Slattery tog en öl tillsammans i Melbourne år 2003 startade idén till Movember. Från att ha lyckats samla ihop 30 personer som deltog i kampanjen det året har nu Movember annekterat november månad globalt” – Café

Mustaschkampen 2016 ger många skägg

I år drivs Mustaschkampen/Movember av Prostatacancerförbundet och förra året drog projektet in hela 531 miljoner kronor världen över. För att sedan få till den där riktigt snygga rakningen kan en bra hyvel behövas, kolla in dessa stilrena: http://www.sliqhaq.se/rakning-rakhyvel-c-4_30.html.

Samtidigt kan en läsa om hur prostatacancer faktiskt är den vanligaste cancersjukdomen i Sverige. Hela 10 000 svenskar drabbas av denna cancerform varje år. Normalt sett utvecklas sjukdomen långsamt och de flesta som drabbas dör som tur är inte av sin sjukdom. Ett första tecken att titta efter om man är osäker på sin hälsa är att man behöver kissa ofta. Gå till doktorn och kolla dig varje år om du är man, det är ett enkelt sätt att ta hand om sig på. Läs mer i NWT.

Scroll to top