Män på spa

Att besöka spa har de senaste åren blivit riktigt populärt igen och nu börjar allt fler män även besöka spaanläggningar. Detta har lett till att man på många håll i världen öppnat speciella span bara för män.

3403648-attractive-young-man-getting-spa-massage

Svenskarna reser på spa som aldrig förr, skriver Helsingborgs Dagblad. Efter att ha haft en dip under 1900-talet började spaanläggningarna att blomstra igen runt millennieskiftet. Experter ser ett tydligt samband med stressnivåerna i samhället och vårt växande behov av lugn och avkoppling. Dessutom har det på senare år blivit mer legitimt i Sverige att skämma bort sig, njuta och ha det lite lyxigt.

Spa för män

Det är inte längre bara kvinnor som besöker span, utan spa har blivit minst lika populärt bland män. Det har till och med öppnats speciella span som bara är till för män. I Svenska Dagbladet kan man läsa om ett spa i Tallinn som erbjuder behandlingar särskilt för män. Centret ger bland annat ansiktsbehandlingar, fotmassage och gyttjebad som enligt uppgift ska vara anpassat för männens hy. Spat är mindre och lugnare än de flesta andra i staden och det är främst affärsfolk som besöker det här spat.

Mysigt hemmaspa

Även om allt fler män börjat besöka spaanläggningar, ser en del män fortfarande det som tabu och håller sig helst borta från dem. Dessa män borde visserligen ta sig en titt runt och inse att de lever på 2010-talet. Men de män som inte känner sig riktigt redo för att besöka ett spa, kan istället köpa ett spabad till hemmet. På så sätt kan även de njuta av spabehandlingar men lite mer diskret i det egna hemmet. Badspecialisten är ett utav de företag som erbjuder sådana här härliga hemmaspan och för att läsa mer om vad de har att erbjuda kan man klicka sig in på den här sidan.

Scroll to top