Hantverkarsjälar

Vad som är manligt och inte ligger i betraktarens öga. Det kanske låter löjligt, men det är sant. Många tjejer tycker olika – och många män likaså. Men, nästan alla är överens om att det är manligt att vara en riktig hantverkarsjäl. En sådan man som ser vad som behövs fixas, och som vet hur man gör. En av dessa manliga saker som en hantverkarsjäl kan fixa, är fönster. En riktig hantverkarsjäl ser när det är dags att byta till underhållsfria fönster, och han vet också hur man går tillväga för att ordna det. Men var hittar man då dessa hantverkarsjälar? Och hur känner man igen en? Här är några kända hantverarsjälar som du kan utgå ifrån:

  • Martin Timell. Mannen som verkligen inte har tummen mitt i handen. Han kan göra allt från att bygga en veranda till att riva väggar. Att han känns otroligt genuin är självklart den sak som gör att han är en riktig hantverkarsjäl och inte bara en vanlig hantverkare.
  • Mattias Särnholm. Känd från serien Roomservice är Mattas den sköna snickaren som alltid hjälper till i hemmet. Han kan bygga och riva utan problem, och har en charm som sätter han högt på listan över härliga hantverkare.
  • Anders Öfvergård platsar också på listan, även om han inte är lika självklar som de andra två. Just för att han går under namnet ”Arge snickaren” får man inte ett högt förtroende för honom, men när man väl kommer under skinnet på honom – upptäcker man att han är en fantastisk människa. Och snickare, så klart.

Det är dock inte alla män som kan det här med bygg och hantverk. Men, man ska inte gråta floder för det. Det är faktiskt var tredje svensk man som anser att han har tummen mitt i handen. Och trots att man som man förväntar sig kunna klara av alla praktiska saker, är det långt ifrån verkligheten. Det är dock inte konstigt, eftersom att hantverk faktiskt inte kommer med födseln. Tyvärr är dock många män rädda för att be om hjälp, vilket gör att de sen inte lär sig. Man blir bara en hantverkarsjäl genom att lära sig det praktiska – så om du är intresserad av att bli det, är det bara och börja bygga med dina vänner.

Scroll to top