Kung i baren

Uttrycket heter inte ”Kung i baren” utan en anledning. Nej, man är kung i baren för att det ofta är männen som står för notan och vinkar in bartendern med platskortet. Detta leder till att männen känner sig som snåljåpar om de inte bjuder och kan resultera i att de ta snabba lån för att ha råd med en utekväll – en kväll som ibland kan bli lite för dyr. Smspengar är pengar som alla kan skaffa sig snabbt, vilket är bra – om man har råd att betala tillbaka snabbt.

Antalet obetalda sms-lån som går vidare till Kronofogden har ökat med 70 procent det första kvartalet i år. Många av de skuldsatta låntagarna är unga människor som vill ha snabba cash till exempelvis shopping, till pokerspel eller att bjuda laget runt på krogen.

Konservativa tankar

Det är inte de konservativa tankarna många går runt och bär på och ibland vädrar öppet som för vårt samhälle framåt. Varför ska det vara så att kvinnorna ska vara hemmafruar, städa och ta hand om barnen medan det är mannen som ska dra in pengarna, betala notan och vara beskyddaren. För ett jämlikare samhälle krävs det att både män och kvinnor tar ansvar för sina tankar och se på varandra med lika stor respekt. Om inte världen går under 21 december så borde allas nyårslöfte vara att se varandra som individer och ta hand om varandra.

Män ska vara män, och då ska män får gråta och slippa betala notan. Kvinnor ska vara kvinnor och även de få gråta och betala notan så ingen lyfter på ögonbrynet.

Scroll to top