Därför har skägg stor betydelse för män

Skägg har varit en statussymbol sedan långt tillbaka i tiden. Det är också något som kvinnor attrahera och dras till. På grund av skäggets status finns det normer i samhället som skapar en del missnöje bland män med gles skäggväxt.

Att män har skägg har genom tiderna alltid spelat stor roll. Förr var skägg ett tecken på intelligens och en högre social status. Att ha en riklig och snygg skäggväxt lever kvar än idag. Att ha en gles skäggväxt som inte lever upp till samhällets normer kan skapa ett visst missnöje och osäkerhet hos många svenska män. Om du av någon anledning har en gles skäggväxt ska du inte misströsta för det finns bra alternativ som kan hjälpa dig att få en mer tät och riklig skäggväxt. Du kan gå in på https://www.85kliniken.se/skaggtransplantation/ och läsa mer om skäggtransplantation. Behandlingen liknar traditionell hårtransplantation och efter en genomförd skäggtransplantation brukar resultat oftast synas efter 3-4 månader. Det är en effektiv behandling om du vill öka din skäggväxt. Den stora fördelen med en sådan behandling är att du får en fin skäggväxt och kommer känna dig snygg och attraktiv vilket är bra för självkänslan.

”Att raka av sig skägget kan vara ödesdigert.” Läs mer om skäggets historia.

Kvinnor attraheras av skäggiga män

Att män ska ha skägg ligger långt bak i tiden och forskning har visat att kvinnor attraheras mer av män med skäggväxt. Skägg skickar inte sällan signaler om mannens ålder och social dominans till en kvinna. Att kvinnor dras till män med skägg är något som funnits med sedan urminnestider och lever kvar än idag och därav normerna i samhället.

Scroll to top