Så säljer du ungkarlslyan på bästa sätt

Styling, bostadens skick och tidpunkt är några faktorer som är avgörande för vad du kan sälja din ungkarlslya för. Men innan bostaden läggs ut till försäljning är det bra att göra en värdering. Då kan du få ett hum om vad en köpare kan tänkas betala för bostaden.

När det är dags att sälja ungkarlslyan är det viktigt att tänka igenom hela processen för att göra en lyckad affär. Det första du ska göra är att värdera din ungkarlslya för att få en uppfattning om vad den är värd. Det gör du enklast genom att gå in på www.notar.se och ansöka om en kostnadsfri värdering. När en professionell mäklare gör en bostadsvärdering får du en rättvis bedömning utifrån ungkarlslyans skick och läget på bostadsmarknaden. Det är läget, skicket och planlösningen som är grunden för värderingen.

Styla bostaden på ett genomtänkt sätt

När mäklaren är på besök för att göra bostadsvärderingen är det en bra idé att be om råd för hur du ska styla bostaden på bästa sätt. Det har visat sig att styling har en stor betydelse för slutpriset. När en köpare tittar på ett bostadsobjekt vill de köpa drömmen om ett bättre liv. Ungkarlslyan ska därför förmedla en viss känsla som lockar till sig köpare. Det kan vara lönsamt att ta in en professionell stylist som kan fixa din ungkarlslya och plocka fram de allra bästa sidorna. Mäklaren kan även tipsa dig om det finns några specifika åtgärder som du kan göra för att eventuellt höga värdet ytterligare.

Välj rätt tidpunkt att sälja

Det kan även ha en stor betydelse när du väljer att sälja. Det finns vissa tidpunkter på året som är bättre än andra. Mäklaren som du väljer att anlita kan berätta när just din ungkarlslya skulle ha störst chans att bli såld.

Scroll to top