Dags att plocka fram mannen

Det är mycket tal om jämställdhet, kvinnlighet, manlighet, sårbarhet och ja, värdighet. Men nu har det lagts så mycket fokus på kvinnor att männen blir överkörda, förvirrade och ja, inte sedda som de är vana med. Då krävs det att de tar tillbaka sin manlighet och visar vart skåpet ska stå. 

Ja, sårbara och förvirrade män vill vi inte ha i våra samhällen. Och hur roligt är det när man förlorar sig själv som man för att kvinnorna vill komma upp på samma nivå och börjar ta för sig? det måste vara superjobbigt för självgoda män som alltid vill ha kontrollen och inte kan tänka sig att dela med sig. Lite, bakåtsträvande kan tyckas. Men, det verkar som att det finns ett behov då det nu kommit kurser för att männen ska finna sin plats i samhället och bli starka. Nu finns Raw man som ska ge män hoppet åter och som går ut på att man ska förstå att det ska finnas en skillnad mellan män och kvinnor för att det ska finnas en gnista, och denna gnistan är liv.

Våga vara man

Vad det handlar om är att män ska våga vara just män, medan det i många andras ögon handlar om män som har för stora egon och detta är något som är värre än könsrollerna. Då vi lever i ett samhälle där vi ska se till individerna är det farligt att gå tillbaka till traditionella könsroller där mannen var och jobbade medan kvinnan stod vid spisen. Det hämmar inte bara några få individer utom alla människor då vi människor påverkar varandra. Att det nu finns sajter som http://www.williejohn.se/ där män kan köpa snygga underkläder är något fantastiskt och uppfriskande och något vi borde hylla och lyfta fram, inte plocka fram farfars boxerkalsonger och tänka att detta  är det enda rätta.

Scroll to top