Manliga män jagar

Oavsett vilken anledning män sysslar med jakt, är det intressant och en kan förstå det fina i att mötas i naturen. En kan dock tycka att även kvinnor ska få känna den friheten och närheten med naturen. Det är dock tydligt att allt fler kvinnor jagar men det är inte nära på lika många som männen.

Snart drar jakten igång och inför detta har Dagens Nyheter en artikelserie som just det. I första delen skriver de om hur jakten är mycket mer än att döda, de menar bland annat att det är ett tillfälle för män att knyta samman och nå ut på ett djupare plan än annars. Att det inte handlar om själva jakten, att döda, utan snarare allt som hör till. I del två skriver man ”Vid jakten får män vara män” och säger nästan emot sig själv.

Måste männen jaga?

Det här får ju också någon att fundera på om männen överhuvudtaget måste jaga? Kan det inte räcka att ta sig ut i naturen och njuta utan att behöva döda djuren? Eller innebär det då att det inte blir lika manligt? Det är en intressant frågeställning som helt klart är väsentlig.

Är du en man som trivs med att jaga? Testa att åk ut till naturen med fokus på friluftsliv istället. Behöver du kläder? Det hittar du på: http://www.activeoutfit.se/sv/455-friluftsklader. Sedan ordnar du bara tält, underlägg, eventuella fisketillbehör (för trevlighetens skull) och en termos med varmt kaffe. Ett tips är att även ta sig till Jönköpings Kommun eftersom de placerar sig högt på listan över bästa friluftsliv. Enligt ett inslag från Sveriges radio här har de rankats högst av Naturvårdsverkets och för den som varit i Jönköping är det egentligen ganska självklart att de kommer högt. Med den vackra naturen är det svårt att konkurrera.

Om du verkligen vill jaga och inte ”bara” njuta av naturen är det dock viktigt att se till säkerheten. Vi rekommenderar denna film för dig som vill veta mer om säker jakt:

Scroll to top