Så hittar du passande kreditlån

Oväntade utgifter kan dyka upp när du minst anar det. Det är inte heller alltid som du kan låna av en släkting eller vän. Detta är förstås en väldigt stressig situation att befinna sig i men en lösning är att ta ett kreditlån. Idag har de flesta någon typ av lån i form av kreditlån, billån eller huslån.

När det kommer till att låna pengar så finns det några saker som är bra att tänka på. Det som skiljer lån och långivare åt är bland annat ränta och de krav som ställs på låntagare. Alla människor ansöker inte om lån med samma förutsättningar. Ansöker du om många lån samtidigt påverkas din kreditvärdighet negativt.

Ta lån utan UC

För att öka sina chanser att bli beviljad ett kreditlån är det viktigt att du endast söker de lån där du uppfyller kraven. När du tar ett kreditlån från Expresskredit görs det ingen UC. Det finns fördelar med att ta lån utan UC då det inte påverkar din kreditvärdighet. Långivare som erbjuder lån utan att ta kreditupplysning använder istället andra kreditupplysningsföretaget. Några populära kreditupplysningsföretag som används istället för UC är Bisnode och Creditsafe.

Se över de krav som ställs

Några av de vanligaste kraven på låntagare är att de ska ha en inkomst, vara folkbokförda i Sverige, ha ett svenskt personnummer samt inte ha någon skuld hos Kronofogden. Dessa krav kan dock variera mellan långivare. Ett krav som dock varierar mellan långivare är kravet på inkomst. Till exempel så kan vissa långivare godkänna låg inkomst eller inkomst från till exempel försäkringskassan och liknande.

Håll koll på räntan

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du tar lån är räntan. Helst ska räntan vara så låg som möjligt för att det ska bli förmånligt för låntagaren. Din kreditvärdighet avgör oftast vilka lån du kan få och hur hög räntan blir. Det är därför viktigt att inte göra för många lånansökningar och verkligen jämföra långivare och lånen med varandra. När det kommer till återbetalning brukar du oftast ha en återbetalningsplan.

Scroll to top