Inte fostrade att prata känslor

Som man ska man framstå som tuffare än vad man är och hålla inne med sina känslor. Nu finns det kurser för män som vill finna kontakt med sina känslor och med det bli bättre och djupare människor. 

Det är absolut inte bra att hålla inne med sina känslor. Då håller man inne med lite av ens personlighet och då kan det lätt bli att man samlar på sig tankar och känslor som man inte bör gå och bära runt på, känslor som då kan täppa till och sedan explodera. Men, det har blivit en stor skillnad från hur det var och vart vi ska. Se bara på begravningsbyråer i Stockholm som vittnar om att män blir mer sårbara eller att män rent allmänt är med och bestämmer i hemmet. Det går inte längre att ha en tuff jobbfasad. Om man känner att man behöver hjälp med att komma fram och nå sina känslor så finns det kurser i att bättre förstå sin manlighet skriver svd.

Svårt att sätta ord på känslor

I artikel efter artikel går det att läsa om den upprördhet som finns över att män inte kan gråta eller känna de känslor som kvinnor vill att män ska känna. Genom att gå kurser i att få fram sina känslor ska det nu blir slut på det. När män ses för att umgås så blir det över lag mycket ytligt prat och inte mycket om känslor, medan det för kvinnor mestadels är tvärt om. Vad en man sa under kursen var att det var nyttigt att kunna få sätta ord på sina känslor och samtidigt få känna att man är samma person – även om man känner lite mer. Självklart behöver man inte gå någon kurs, men det kan vara bra att fundera på sitt beteende och varför man har svårt för att öppna upp sig. Det är ju något helt fantastiskt.

Scroll to top