Hudvård och välmående för män

Att ta hand om sig själv med krämer och spa har länge varit ett nöje som endast har varit förunnat kvinnor. Nu börjar det som tur är förändras och allt fler män intresserar sig för dessa ritualer. I den här texten ska vi berätta hur du som man kan ordna en riktigt härlig spadag hemma.

Att få rå om sig själv för en stund och bara koppla av är viktigt. Det gäller för både män och kvinnor. Du som är man bör därför utrusta dig med en riktigt härlig morgonrock herr och ta badrummet i besittning för en kväll.

Ta hand om din hud

När du vill ägna dig åt lite härlig så kallad self care är det viktigt att du ser till att få vara ostörd. Lås dörren till badrummet, dämpa belysningen och tänd några ljus. Har du möjlighet är det härligt att tappa upp ett bad. I annat fall fungerar en varm dusch lika bra. När du har duschat och porerna är öppna är det dags att börja ta hand om huden. Peela både kropp och ansikte med en skön skrubbkräm och skölj sedan av. Nu är det dags att lägga en ansiktsmask. Varför inte prova att blanda din egen mask av ingredienser du har hemma? Efter masken är det dags för återfuktning. Välj en skön kräm och smörj in hela dig med, kanske en återfuktande kokosolja? Har du tur hjälper den även till med att hålla fästingarna borta under sommaren. Knepet sägs i alla fall fungerar på hundar.

Bra att ha till spadagen

• Skön morgonrock
• Doftljus
• Skrubbkräm
• Ansiktsmask
• Återfuktande kräm för din hudtyp

Skaffa dig en hudvårdsrutin

Förutom att ha en spadag en dag i vecka så kan det vara bra att skaffa en hudvårdsrutin som du gör dagligen. Du kommer ganska snabbt att märka att din hy blir klarare, spänstigare och känns mer återfuktad av en sådan. Vet du inte vilka produkter du ska välja? Ett säkert kort är att börja med ekologisk hudvård som är skonsam. Kom ihåg att det är viktigt att bry dig om dig själv.

Scroll to top