Androgynt eller street

På damsidan finns många vägar att vandra som är rätt, men nu på herrsidan är det två stora block som dominerar: De mer streetwear-klädda och lantligt fashion till det androgyna och sammansmältande. Allt handlar om ett ökat modeintresse för männen, och nu kan man inte längre komma undan med att bara slänga på sig en grå tröja och ett par slitna jeans och en svart mössa för att det är kallt ute, utan att bli stämplad in i något fack – ett fack man kanske inte tillhör, eller ens vill tillhöra. Vi blir snabbare att döma människor. Och modeföretagen blir snabbare på att erbjuda större variationer och locka männen med att de har det bästa och snyggaste. I en artikel från dn.se skrivs det om den dragkamp mellan de olika trenderna och varför det är just dessa som råder just nu:

”Det är svårt att bortse från att båda trenderna är en reaktion på en manlighet som är för evigt förändrad. Den klassiska arbetaren, fiskaren, sjömannen, skogshuggaren, lokföraren, äventyraren – denna man med hjältegloria, var finns han i dag? Han är en fritidssyssla medan män sitter framför datorer på tråkiga kontor eller försöker kränga mobilabonnemang på Drottninggatan. Han är mer eller mindre utrotad och därför är män fria – antingen att klä sig som honom utan negativa antifeministiska kopplingar eller att strunta helt i gamla spelregler.”

Vem är du? Kanske måste du inte välja, eller välja att vara fri och både handla Top Streat Wear en onsdag för att slänga på dig skjortan och manchester-flugan en härlig lördag.  Vad stoppar dig?

Scroll to top