Smart hem – trend bland svenska män

Den smarta tekniken har definitivt blivit ett med vardagen under 2019 och män har väl aldrig bott så ”smart” som nu. För den som ännu inte hoppat på det ”smarta hem”- tåget är det hög tid att du börjar intressera dig.

I den här artikeln förklarar vi lite kortfattat hur enkelt det är att att göra hemmet lite smartare och trendigare!

Styr ditt hem via mobilen

Smart hemstyrd smartphone2019 var året då IoT, Sakernas Internet, tog över vardagen och blev en del av hemmet. Det handlar alltså om att elektriska apparater styrs via användares mobila enheter. En teknik som inte bara gör hemmet mer smart utan även vardagen mer bekväm. För män därute som på ett smidigt sätt vill göra det enkelt att skapa ett smart hem är plejd ett bra alternativ. Tanken bakom Plejd är att användaren själv kan styra i vilken grad det smarta systemet i hemmet ska byggas. Det går helt enkelt att installera diverse smarta produkter rum för rum. Det kan till exempel vara belysningen som styrs via mobilen eller surfplattan. Hur trivsamt är inte en anpassad mysbelysning på kvällarna som dessutom stängs av automatiskt. Det går till och med att få hemmets lampor att anpassa sig efter användarens vanor!

Säkerhetsrisker – något att oroa sig för?

Det ökade intresset bland konsumenter för IoT, 5G och AI (artificiell intelligens) har också skapat en diskussion kring säkerheten. Hur pass säkert är det att använda smarta prylar i hemmet? Det finns i regel ingen anledning till oro för att installera smarta produkter hemma, men det kan ändå vara på sin plats att jämföra produkter. Det finns i vissa fall de som förespråkar en säkerhetsmärkning på den här sortens teknikprylar. Något som förmodligen kan bli en verklighet inom vissa områden eftersom att konsumtionen och användandet ökar.

Vardagliga smarta ting

Även om tekniken i sig är det centrala när det gäller att göra ett hem lite smartare bör ändå viss omtanke ägnas åt hemmets övriga inslag. Ett exempel är förvaring, något som svenska män enligt statistiken inte är proffs på. En smartare förvaring i hemmet skapar inte bara ett stilfullt hem utan genererar även en trendig känsla. Det är helt enkelt inne att organisera prylar, kläder och möbler i hemmet!

Scroll to top