Manlig fåfänga

Kvinnor beskylls ofta för att vara mån om deras utseende när det putsas och ansas. När män gör det så kallas det för ren och skär fåfänga. En fåfänga som många inte vill kännas vid då det berövar många män från deras manlighet. Vad som är manligt och kvinnligt är som alltid en knepig fråga. Det kan dock ses en långsam övergång från ett helt råbarkat mansideal till ett mer mjukare sätt att se på sin manlighet.

Trots att det kanske inte är synbart för många så är det manliga idealet något som helt enkelt håller på att förändras. Med det menas att man håller på att revidera det kvinnliga och det manliga och medan vi blir mer neutrala i könsfrågan så finns det en stor andel som motstridigt kämpar mot det stenhårda idealet. Istället har man ett ideal som går mot en mer ansad yta, det vill säga vaxad rygg och hudvård för män. Företag har även de sett denna skiftning och bland annat Militusmedical satsar på män och deras hudtyp. En hårdare yta som utsätts för tuffa utmaningar vid exempelvis rakning och hårt arbete och som definitivt behöver en vårdande ansiktskrämer.

Män utsätts för en hel del smärta vid en vaxning och intresset för att se männens skrik har blivit ett explosionsartat fenomen. Kvinnor har dock gjort samma sak i flera år utan en klagopublik eller 77 000 views på Youtube. Att ha en hög smärtgräns är alltså kvinnligt? Flertalet skyller på kvinnan och menar att det är hon som önskar att håret ska försvinna, dock är det framförallt männen som vill se bra ut och då utan hår på bröst och rygg.

Scroll to top