Tips när du ska sälja din ungkarlslya

Har du vuxit ur din ungkarlslya och är på väg att sälja den? Mindre lägenheter är eftertraktade i storstäderna, men däremot inte lika heta på mindre orter. Därför kan det vara bra med några smarta tips för att säkerställa en bra affär oavsett var du säljer.

Häng med för de bästa tipsen inför försäljningen av ungkarlslyan. Från knep inför visningen till hur du säkerställer rätt pris och en lyckad försäljning.

Hur mycket kan jag sälja för?

En lyckad försäljning grundar sig i rätt pris för bostaden. Oavsett om det är en klassisk ungkarlslya som är liten och har enkla installationer är det viktigt att du tar rätt betalt. Här är tipset att gå in på https://www.maklarhuset.se/vardering för att boka värdering av din bostad. Mäklarhuset är erfarna aktörer i branschen och du får en professionellt genomförd värdering oberoende var du bor samt hur stor eller liten din ungkarlslya är.

Sälja ungkarlslya i Stockholm

Under de senaste två åren har intresset för mindre ettor i storstäder som Stockholm minskat. Det har istället gått mer framåt för rymliga lägenheter inne i stan.

”På senare tid har marknaden för mindre lägenheter varit trögare och prisutvecklingen svagare än för större lägenheter och villor”, skriver bland annat tidningen Fastighetsnytt i en artikeln från slutet av 2021.

Det är alltså inte helt enkelt att göra en bra affär även om efterfrågan fortfarande finns i Stockholm. Utöver vikten av rätt pris är det också viktigt att synliggöra din ungkarlslya för rätt målgrupp. Den populära studentstaden Uppsala ligger exempelvis på pendelavstånd och därför bör du även annonsera utanför Stockholms gränser. Tänk även på att annonsera med bra bilder för att locka intressenter till visning.

Scroll to top