Manligt att starta eget

Vi har visioner och drömmar, och dessa drömmar brukar ofta handla om frihet och att vinna en massa pengar och med det bli ekonomiskt oberoende. Men, om vi måste jobba så är drömmen om att starta eget och herre över sig själv. Men, många kanske blir nedslagna över tanken om att den perfekta affärsidén måste infinna sig – det behöver den inte. Det finns andra vägar att gå:

”Man kan börja som franchisetagare i någon seriös verksamhet, eller köpa ett företag av någon som har tröttnat och vill göra något annat i livet. Man måste inte ha en egen idé.  Om du tar över en verksamhet kan du satsa på att utveckla den genom nya grepp. Om du tar över en skoaffär kan du kanske satsa på att boka egna möten med kunder för mer personlig och skräddarsydd service”

Hitta den perfekta lokalen

Om du väljer att starta upp något från grunden är ett tips är att först klura ut lite hur du vill att det ska se ut och vad du vill att folk ska få för känsla när de kommer in i lokalen? Samt vad för typ av verksamhet är det du planerar att starta. Sedan, när du kommit en bit på vägen är det bara att börja kolla runt på olika sajter, som här, eller gå runt i butiker och samla på dig inspiration. Bara det är ett stort nöje och som du inte ska ta förhastade slutsatser. Dina beslut du gör ska förhoppningsvis leva kvar länge. Annars, om du har en jäkligt grym affärsidé kan du sälja den och hoppas på högstbjudande.

Scroll to top