Män och känslor

På senaste tiden har det blivit enklare för män att få spela ut sina känslor. Detta är något som har gått i vågor. Förut ansågs det manligt att en man kunde gråta till att de skulle bita ihop och inte visa minsta tecken på känsla. Men hur reagerar män på att fria, så sparken eller när det kommer ett dödsfall i ens närhet. Är män inte fostrade att tala om sina känslor?

Det är ett ämne som Svd.se tar upp. Från ett giftemål till att ordna begravning är det ett stort känslokliv men där är det svårt att hålla sina tårar innanför kroppen.

Mer jämlikt

Bara genom att män menar på att det är karriären som är i centrum och att de därav inte har tid att vara känslomänniskor visar på att det finns mycket kvar att jobba på. Det är lätt att tycka att kvinnorna har det svårt och är i underlägen. Men, det måste även bli en skillnad när det gäller att det ska vara okej för män att få visa sina känslor. Och detta inte bara när det rör en begravning eller när de blivit dumpade. Att hålla sina känslor inom sig kan leda till depressioner och ångest.

Att lätta på trycket

Ska vi få en skillnad i samhället gäller det att man är ärlig med vad man tycker och tänker. Att det inte är fel att berätta vad man känner. Istället för att man ska framstå som sårbar så handlar det mer egentligen om att man är stark som ställer sig upp och står för vad man känner.

Scroll to top